Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 29

Thread: XP Stijl!

  1. #1
    Reader Bart Seinen's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Oudleusen (zwolle)
    Posts
    52

    Question XP Stijl!

    hallo, ik wil graag mijn knoppen (eigenlijk alles) in XP stijl.
    ik gebruik Delphi 8 met windows XP en dan zien mijn programma's er nog zo windows 98 uit
    ik werk met windows forms.
    Delphi 8, no kiddin!

  2. #2
    SillyMember Dirk Andries's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Gent
    Posts
    7,721
    Code:
    [STAThread]
    begin
    
      // deze lijn toevoegen 
      System.Windows.Forms.Application.EnableVisualStyles();
      // viola
    
      Application.Run(TWinForm1.Create);
    end.
    Zet verder eventueel de FlatStyle property van je Buttons (en andere controls) op de waarde 'System'.
    All methodologies are based on fear. -- Kent Beck.

  3. #3
    Reader ralphje's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Nieuwleusen, OV Uses: Delphi 8
    Posts
    94
    He bedankt he
    Last edited by ralphje; 20-May-04 at 20:09.
    Ralph
    www.ralphje.nl


    Wist je dat programmeurs in de vorige eeuw naar schatting 35 miljard computerbugs hebben uitgebraakt? En wist je ook dat die bugs het bedrijfsleven alleen al in 2001 ongeveer 175 miljard dollar hebben gekost?

  4. #4
    Reader Bart Seinen's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Oudleusen (zwolle)
    Posts
    52
    bij mij lukt het anders niet!!!
    Delphi 8, no kiddin!

  5. #5
    En wat lukt er niet ( misschien kun je het eens duidelijk uitleggen ).. Dit is de tweede keer dat ik dit post..

    Zo kunnen we je niet helpen.. Als je Ralph kent, overleg dan eens met hem private bijvoorbeeld

  6. #6
    1) Wat lukt er niet?
    2) Wat heb je geprobeerd?
    3) Krijg je errors?

    Kortom meer info
    DeX 3 Delphi := The ease of VB with the power of C; Zoekt en gij zult vinden

  7. #7
    SillyMember Dirk Andries's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Gent
    Posts
    7,721
    Als je het .NET Framework 1.0 gebruikt zal dat inderdaad niet werken, dan moet je een manifest toevoegen aan je applicatie:
    Code:
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
    <assembly xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" manifestVersion="1.0">
    <assemblyIdentity
        version="1.0.0.0"
        processorArchitecture="X86"
        name="CompanyName.ProductName.YourApplication"
        type="win32"
    />
    <description>Zet hier de beschrijving van je applicatie.</description>
    <dependency>
        <dependentAssembly>
            <assemblyIdentity
                type="win32"
                name="Microsoft.Windows.Common-Controls"
                version="6.0.0.0"
                processorArchitecture="X86"
                publicKeyToken="6595b64144ccf1df"
                language="*"
            />
        </dependentAssembly>
    </dependency>
    </assembly>
    All methodologies are based on fear. -- Kent Beck.

  8. #8
    Er is ook een componentje, TWinXp. sleur en pleur dat op je form en het werkt ook.

  9. #9
    SillyMember Dirk Andries's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Gent
    Posts
    7,721
    En werkt dat in D8 met WinForms?
    Heb je daar een URL voor?
    All methodologies are based on fear. -- Kent Beck.

  10. #10
    TCustomBuild Rob Bos's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    4,213
    Volgens mij dacht KingJotte dat het hier nog om D7 gaat ... of niet

  11. #11
    idd, sorry en url heb ik niet meer ivm format c:\

  12. #12
    SillyMember Dirk Andries's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Gent
    Posts
    7,721
    Ik vermoed dat je TWinXP van TMS bedoelde. Dat is voor VCL D6 en lager. Volgende keer eerst lezen en/of opzoeken voor je gaat posten?
    All methodologies are based on fear. -- Kent Beck.

  13. #13
    Reader Bart Seinen's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Oudleusen (zwolle)
    Posts
    52
    bij mij doet hij het iig al heel lang, dus nog bedankt dirk, haha.
    Delphi 8, no kiddin!

  14. #14
    Reader ralphje's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Nieuwleusen, OV Uses: Delphi 8
    Posts
    94
    De tabpagina's achtergronden werken niet helemaal bij mij, kijk maar:

    Kan iemand mij hierbij helpen?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	voorbeeld.png 
Views:	366 
Size:	51.5 KB 
ID:	1740  
    Ralph
    www.ralphje.nl


    Wist je dat programmeurs in de vorige eeuw naar schatting 35 miljard computerbugs hebben uitgebraakt? En wist je ook dat die bugs het bedrijfsleven alleen al in 2001 ongeveer 175 miljard dollar hebben gekost?

  15. #15
    Reader Bart Seinen's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Oudleusen (zwolle)
    Posts
    52
    dan moet je de hele tabcontrol selecteren en dan bij overig op verzalmeling klikken.
    dan moet je alle tabs selecteren en dan de backcolor op ControlLightLight zetten.
    Delphi 8, no kiddin!

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Progessbar stijl
    By Scott in forum Algemeen
    Replies: 1
    Last Post: 02-Dec-04, 17:32
  2. .Net stijl in je applicatie
    By PsychoMark in forum Koffiehoek
    Replies: 6
    Last Post: 07-Oct-03, 12:46
  3. Delphi 7 stijl mainmenu
    By Frank in forum Algemeen
    Replies: 2
    Last Post: 25-Dec-02, 13:54
  4. XP Stijl
    By joostingh in forum Algemeen
    Replies: 2
    Last Post: 22-Mar-02, 14:12
  5. delphi applicatie in windows XP stijl
    By Creuwels in forum Algemeen
    Replies: 7
    Last Post: 20-Mar-02, 14:43

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •