Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: Lijst met fout code's

  1. #1
    5th member of nldelphi
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Alkmaar
    Posts
    2,127

    Lightbulb Lijst met fout code's

    Marcel, mischien is het handig om de mogelijk gegenereerde foutmeldingen even
    op papier (beeld) te zetten.
    Ik kreeg namelijk net een error die ik nog niet eerder gezien heb.
    Enig idee wat deze inhoud ?

    500 - Internal Server Error

    Richard
    RLD

  2. #2
    Senior Member PsychoMark's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Raamsdonksveer
    Posts
    10,269
    Internal server error is vrij heftig, valt volgens mij weinig aan te doen. Wat wel handig is (zeker voor de response bij bv beveiliging) is een code te returnen als een user niet ingelogd is of iets dergelijks (kan de client dat interpreteren). Het voordeel van HTTP is dat dit al ingebouwd zit, geef gewoon zoiets terug:


    202 = alles ok, XML data volgt...
    401 = toegang geweigerd (login mislukt)
    500 = server error (valt weinig aan te doen, maar als je script ook met deze codes werkt valt het makkelijk af te vangen op de client )
    Qui custodiet ipsos custodes

  3. #3
    5th member of nldelphi
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Alkmaar
    Posts
    2,127
    Mwoah,

    3 op een rij

    500 - Internal Server Error
    10060 - Socket Error
    11001 - Socket Error

    Nu weet ik dat de laatste zoiezo te maken heeft met het wegvallen van de
    wireless verbinding maar die 500 ???

    Richard
    RLD

  4. #4
    Senior Member PsychoMark's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Raamsdonksveer
    Posts
    10,269
    Internal Server error zal database probleempje misschien zijn geweest, gisteren en vandaar al 2 keer een vBulletin MySQL foutmelding gehad...


    ...of niet, het is in ieder geval een server fout
    Qui custodiet ipsos custodes

  5. #5
    Senior Member walterheck's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Belo Horizonte, Brasil
    Posts
    4,213
    heb ook al een 11006 gezien en een 10000-nog-wat fout (staat in een van mijn replys in een van de andere threads). daar staat ook een linkje bij met alle foutcodes en hun betekenis....
    Nee, de Romeinen spraken geen ISO-8859-1 LATIN

  6. #6
    TDigitalTrain user Hans Brenkman's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Weert
    Posts
    1,843
    Ook ik krijg een foutmelding "Socket Error 10060". Dit wordt waarschijnlijk op de zaak door onze firewall en/of proxy-server veroorzaakt. De plaatjes onder de namen van een schrijver van een bericht krijg ik hier ook niet te zien, alleen een rood kruisje...
    Thuis werkt het prima.

  7. #7
    Senior Member PsychoMark's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Raamsdonksveer
    Posts
    10,269
    Vreemd, aangezien het toch heel normale HTTP queries zijn, en helemaal vreemd dat het forum het dan wel doet maar de images niet... enfin...
    Qui custodiet ipsos custodes

  8. #8
    Nu we het toch over foutmeldingen hebben, hebben jullie nog '500' foutmeldingen of Forum MySQL gehad vandaag? Ik heb daarover gisteren gebeld met Website4You en zij hebben e.e.a. aangepast in de MySQL server. Volgens mij is het opgelost.
    Marcel

  9. #9
    Senior Member PsychoMark's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Raamsdonksveer
    Posts
    10,269
    Ik heb sindsdien geen problemen meer gehad in ieder geval, dus zo te zien is er toch iets verbeterd
    Qui custodiet ipsos custodes

  10. #10
    TDigitalTrain user Hans Brenkman's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Weert
    Posts
    1,843
    Het zou handig zijn als bij instellingen ook een poort op te geven zou zijn. M.n. de gebruikers achter een proxyserver lijken nogal last te hebben van socket error 10060 en 11001. Volgens onze systeembeheerder wordt er getracht via een poort gegevens op te halen, die op onze proxyserver niet open staat. Is dit mogelijk een in te bouwen optie ?

  11. #11
    Senior Member walterheck's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Belo Horizonte, Brasil
    Posts
    4,213
    heb je het dan over dex of over dex2? ik gebruik dex al een tijdje niet meer (alleen nog dex2) maar in dex2 zit er wel een mogelikheid om de poort in te stellen...
    Nee, de Romeinen spraken geen ISO-8859-1 LATIN

  12. #12
    TDigitalTrain user Hans Brenkman's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Weert
    Posts
    1,843
    Dan moet ik daar weer eens naar kijken. Ik had deze een aantal weken geleden gedownload en geinstalleerd maar liet mijn systeem telkens achter met een blauw scherm....

  13. #13
    TDigitalTrain user Hans Brenkman's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Weert
    Posts
    1,843
    Ja, Dex2 doet het wel, een andere poort ingesteld, host opgegeven en voila. Ik moest er wel snel bij zijn want het programma blijft zonder de instellingen proberen gegevens op het halen wat dus niet lukt en genereert dus na een tijdje een blauw scherm, zie hiervoor ook een thread van mij
    http://www.nldelphi.com/Forum/showth...&threadid=2490
    Trouwens, ik heb de link opgehaald door een 2e IE te openen, naar de thread te gaan en het adres hierin te plakken. Waarschijnlijk doe ik dat te omslachtig. Kan iemand me vertellen hoe dat simpeler kan (als dat kan) ?

  14. #14
    Senior Member walterheck's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Belo Horizonte, Brasil
    Posts
    4,213
    maar dat hij door blijft gaan is om te zorgen dat je bij tijdelijke downtime gewoon ddor blijft gaan met ophalen. het zou misschien wel een goed idee zijn om foutmelding afhankelijk de verdere dataophaalmechanismen op te schorten...
    Nee, de Romeinen spraken geen ISO-8859-1 LATIN

  15. #15
    Senior Member PsychoMark's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Raamsdonksveer
    Posts
    10,269
    Ik heb nu (lees: bij de laatste versie, zie versiehistorie thread in DeX?? forum) met DeX?? alleen nog maar echt grove meldingen ("this program has generated errors" - Dr. Watson) als ik de popup klik terwijl deze sluit, heb ik ergens uitgelegd dacht ik, 2x DestroyWindow. Als er een fout is bij het ophalen krijg ik netjes een rood kruisje in de statusbalk waar ik op kan klikken, vervolgens probeert DeX?? het bij de volgende keer weer. In de tussentijd moet je gewoon de proxy instellingen aan kunnen passen en DeX?? gebruikt deze bij de volgende keer ophalen...








    ...theoretisch
    Qui custodiet ipsos custodes

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Lijst met weken
    By labee in forum Algemeen
    Replies: 13
    Last Post: 10-Aug-04, 22:15
  2. Javascript gaat fout met layers
    By gilby in forum WebDelphi
    Replies: 11
    Last Post: 10-Jul-04, 01:25
  3. Lijst run-time packages project options
    By Ramon in forum Algemeen
    Replies: 2
    Last Post: 09-Mar-04, 14:11
  4. Fout met TList
    By Davec in forum Algemeen
    Replies: 10
    Last Post: 22-Jan-03, 19:41

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •