Results 1 to 7 of 7

Thread: string naar widestring converter

  1. #1

    string naar widestring converter

    Ik maak gebruik van EASendMailObj om mail te versturen.
    Nu heeft deze oSmtp een property genaamd "BodyText" met een widestring als variable.
    nu wil ik deze variable vullen met de tekst uit een memo met een string als variable.

    Ik moet dus de string naar een widestring converteren.
    Ik gebruik delphi tokio.
    Heeft iemand hier een hint voor mij?

    I

  2. #2
    John Kuiper
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Almere
    Posts
    8,308
    volgens mij is dit voldoende:
    Delphi Code:
    1. var wstring : widestring;
    2. wstring := memo1.lines.text;
    of
    Delphi Code:
    1. wstring : widestring;
    2. wstring := widestring(memo1.lines.tex);
    Delphi is great. Lazarus is more powerfull

  3. #3
    Wederom hartstikke bedankt John Kuiper voor de snelle reactie en het juiste antwoord.

    Ik had al heel veel onderwerpen op dit forum bekeken maar kon niet het juiste antwoord vinden.
    Na 4 uur het web af struinen toch maar de stoute schoenen aan getrokken om de vraag aan jullie voor te leggen.
    Ik doe dit niet graag omdat ik zelf liever achter mijn tekortkomingen wil komen.
    Wel blijf ik nu met een vraag zitten en dat is of deze vraag van mij te voorkomen was door bv. ervaring of iets dergelijks?

  4. #4
    John Kuiper
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Almere
    Posts
    8,308
    Je kan nu eenmaal niet alles weten. Ik werk al zeker 10 jaar met delphi en kom nog steeds opties tegen waar ik geen weet van heb.
    Ik wist het antwoord wel, omdat vroeger veel widestrings werden gebruikt en om zeker te weten heb ik ook hier naar gekeken.
    Maak je niet druk. We zijn hier allemaal om iets te kunnen vragen (al wordt het wel steeds minder).
    Delphi is great. Lazarus is more powerfull

  5. #5
    Quote Originally Posted by willempie123 View Post
    Wel blijf ik nu met een vraag zitten en dat is of deze vraag van mij te voorkomen was door bv. ervaring of iets dergelijks?
    Niet door ervaring. Ervaring moet je toch zelf opdoen en dat kan alleen maar door het te leren (van andere).

    Ervaring doe je dus ook op door heel veel te googelen en lezen, lezen, lezen (niet alleen hier op het forum). Het hangt echter wel van je google-skills af of je de juiste antwoorden snel kunt vinden. En anders is er altijd nog NLDelphi

  6. #6
    Helemaal mee eens. Ik google bijna elk antwoord dat ik geef.
    1+1=b

  7. #7
    Fornicatorus Formicidae VideoRipper's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Vicus Saltus Orientalem
    Posts
    5,274
    Quote Originally Posted by GolezTrol View Post
    Helemaal mee eens.
    Laat me raden... dat antwoord heb je ook moet Googlen.
    TMemoryLeak.Create(Nil);

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •