Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 16 to 21 of 21

Thread: Gebruik pointer in combinatie met een struct

  1. #16
    John Kuiper
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Almere
    Posts
    8,308
    Jammer dat het nu ineens stil is op deze topic
    Delphi is great. Lazarus is more powerfull

  2. #17
    Fornicatorus Formicidae VideoRipper's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Vicus Saltus Orientalem
    Posts
    5,274
    Hoezo John, wat had je verder nog willen bespreken?

    Er zijn, mijns inziens, twee mogelijkheden:
    1. Je hebt, zoals TS dit draadje begon, een record die je op de C-manier met pointers benaderd of op de Pascal-manier als een array of record.
      Deze kan je dan aan een regular procedure doorgeven om het werk te laten doen
    2. Je maakt een object die én de benodigde waarden als property bevat, maar ook de methods om deze waarden te bewerken.

    Afhankelijk van het soort project kies je degene die het best passend is.
    Aangezien het hier een Pascal oplossing betreft zou je het best kunnen kiezen voor een eenvoudige dynamische array.
    Is het grotere geheel echter een Delphi omgeving, dan zou ik persoonlijk voor de object-variant kiezen, maar eigenlijk zijn beide manier vrijwel identiek, maar is alleen de implementatie anders.

    Maar uiteraard is een mix van beide laatste Pascal/Delphi oplossingen ook mogelijk (al denk ik dat beiden even "Zwaar" zullen zijn, qua geheugengebruik e.d.).
    TMemoryLeak.Create(Nil);

  3. #18
    John Kuiper
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Almere
    Posts
    8,308
    Omdat ik benieuwd ben naar de oplossing of dat het opgelost is. Daar hoef geen stukje code voor worden neergezet (mag wel), maar dan heb je het gevoel dat je het niet voor niets hebt gedaan.
    Delphi is great. Lazarus is more powerfull

  4. #19
    Fornicatorus Formicidae VideoRipper's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Vicus Saltus Orientalem
    Posts
    5,274
    Ach so... ik ga ervan uit dat Unit1 nog druk bezig is en ons op korte termijn zal inlichten over zijn progressie.
    TMemoryLeak.Create(Nil);

  5. #20
    Aan eenieder die op mijn draadje heeft gereageerd alvast hartelijk dank. Ik geniet tussendoor even van onze vakantie, maar zodra die voorbij is kom ik hier zeker nog even op terug.

    Tot later.

    Johan

  6. #21
    John Kuiper
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Almere
    Posts
    8,308
    Goed bezig.......
    Delphi is great. Lazarus is more powerfull

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •