Results 1 to 5 of 5

Thread: firebird unicode

  1. #1
    Senior Member EricLang's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Holland
    Posts
    3,040

    firebird unicode

    Is het mogelijk om in firebird (3.0) unicode varchars te maken? Zo ja hoe?
    In MS Sql Server is er het type nvarchar.
    Groet!

  2. #2
    Bij het aanmaken van de database kun je de charset opgeven. En firebird ondersteund gewoon unicode dus daar hoef je dan niets speciaals voor te doen (char en varchar kunnen dan gewoon unicode aan).

    http://www.destructor.de/firebird/charsets.htm
    https://firebirdsql.org/file/documen...chartypes.html

  3. #3
    Senior Member EricLang's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Holland
    Posts
    3,040
    Dank.

    Heb na het aanmaken van de firebird database
    Code:
    alter database set DEFAULT CHARACTER SET UTF8;
    uitgevoerd.

    Bij conversie van strings krijg ik nu een malformed string error bij het overzetten van het woord "Privé".
    De source kolom is MS SQL nvarchar(x)
    De dest kolom is dus Firebird varchar(x) (in delphi een keurig WideString field)

    Ik niet begrijp...

  4. #4
    Je moet ook de parameters goed zetten van je databaseconnectie. Met IBExpress is dat de lc_ctype. Als de connection charset niet matcht met de database charset dan krijg je dus troep bij speciale karakters.

  5. #5
    Senior Member EricLang's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Holland
    Posts
    3,040
    Jo! Wist ik niet!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •