Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3
Results 31 to 34 of 34

Thread: CreateDIBSection naar eigen memory laten wijzen

  1. #31
    mogelijk snap ik de code niet maar :
    - waarom niet GetSystemInfo gebruiken om de memory allocation granularity the krijgen? Op die manier is het altijd correct voor elk system waar je de code op draait
    - waarom die gran op 64K gezet? Volgens [marcov] is het eerder 4K of 8K , nog een reden om GetSystemInfo te gebruiken
    - wat is de bedoeling van die log(NativeInt(a) mod gran) statement?

  2. #32
    Senior Member EricLang's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Holland
    Posts
    3,377
    - ik wil ook GetSystemInfo gebruiken. Dit was een test.
    - de granulariteit op mijn computer is 64K.
    - de log (log naar memo op form) was om te kijken of de resulterende pointer inderdaad op de goede granulariteit staat. Of is dit een gedachten fout? Nee toch?

  3. #33
    na wat google-en zag ik op de VirtualAlloc routine die automatisch het geheugen op system memory granularity vastlegt, mogelijk is dat een oplossing? https://docs.microsoft.com/en-us/win...ectedfrom=MSDN

    Ook deze tegen gekomen https://devblogs.microsoft.com/oldne...08-00/?p=42223

  4. #34
    Senior Member EricLang's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Holland
    Posts
    3,377
    Het is te beperkend. Ik ga de DIBSection eruit gooien en een font-renderer zoeken. Dat is eigenlijk het enige waar ik de dibsection voor nodig heb.

Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •