Results 1 to 9 of 9

Thread: DBGRID - Font size - LINUX

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    BELGIE(Vilvoorde)
    Posts
    668

    Question DBGRID - Font size - LINUX

    Mijn beste wensen voor iedereen.

    Het nieuwe jaar heeft mij geluk gebracht (en ook door de steun van Bart B) om een probleem omtrent de "font.size" op te lossen wanneer de form aangepast wordt van 'normal' naar 'maximize' en omgekeerd.

    Onderstaande code werkt prima in Windows 10.

    Wat ik ook wens is dat het programma werkt in Linux-Mint, via 'Wine'.
    Het volledige programma werkt in Mint behalve onderstaande code.
    T.t.z. in Mint wordt de (font.size' niet aangepast, het blijft op size 13.
    Kan iemand helpen a.u.b.?

    Code:
    procedure TFMAIN.FormWindowStateChange(Sender: TObject);
    var
       i : Integer;
    begin
      // *** leo 2021
      If (Self.WindowState) = wsMaximized then
      begin
        DBGrid1.Font.Name:= 'Arial';
        //*** Alle COLUMS   aanpassen aan Font 16.
        for I := 0 to DBGrid1.Columns.Count - 1 do
        DBGrid1.Columns[i].Font.size := 16;
        //****
        DBGrid1.Columns.Items[0].Width := 800;  // NAAM
        DBGrid1.Columns.Items[1].Width := 570;  // ADRES
        DBGrid1.Columns.Items[2].Width := 670;  // PCODE
        DBGrid1.Columns.Items[3].Width := 230;  // HOMETEL
        DBGrid1.Columns.Items[4].Width := 230;  // GSMTEL
        DBGrid1.Columns.Items[5].Width := 500;  // EMAIL
        DBGrid1.Columns.Items[6].Width := 200;  // GDATUM
        DBGrid1.Columns.Items[7].Width := 750;  // INFO
        //***
        Application.ProcessMessages;
      end
      else
      begin
        //*** Alle COLUMS   aanpassen aan Font 13.
        for I := 0 to DBGrid1.Columns.Count - 1 do
        DBGrid1.Columns[i].Font.size := 13;
        //***
        DBGrid1.Columns.Items[0].Width := 700;   // NAAM
        DBGrid1.Columns.Items[1].Width := 480;  // ADRES
        DBGrid1.Columns.Items[2].Width := 600;  // PCODE
        DBGrid1.Columns.Items[3].Width := 230;  // HOMETEL
        DBGrid1.Columns.Items[4].Width := 300;  // GSMTEL
        DBGrid1.Columns.Items[5].Width := 450;  // EMAIL
        DBGrid1.Columns.Items[6].Width := 160;  // GDATUM
        DBGrid1.Columns.Items[7].Width := 650;  // INFO
        //***
        Application.ProcessMessages;
      end
    end;

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    BELGIE(Vilvoorde)
    Posts
    668

    Exclamation

    Zou het kunnen dat er geen Linux gebruikers meer zijn ?

  3. #3
    mov rax,marcov; push rax marcov's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Ehv, Nl
    Posts
    10,240
    Als je via Wine draait is het een bug in Wine. Niets echt een fout/probleem in lazarus. Als een workaround, kijk eens of er een parentfont property is, en zet die uit ?

  4. #4
    Waarom niet native draaien op *nix?
    Je hebt niet voor niets een compiler en IDE die dit kunnen.

    Bart

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    BELGIE(Vilvoorde)
    Posts
    668

    Exclamation

    Marcov, de parentfont property van de DBGrid staat uit.
    Dus, zal het probleem ergens anders zitten!

    Bart B, native draaien kan technisch wel, maar dan zijn er twee applicaties.
    Ik wil het bij één houden, dus de "exe" versie ook op Linux via 'Wine' kunnen gebruiken.

    Misschien was dit fenomeen gekend op dit forum.

  6. #6
    Twee applicaties, maar 1 broncode als het goed is.
    Schakel je gelijk de tussenschakel Wine uit.

    Terug naar het probleem: wordt TFMAIN.FormWindowStateChange wel afgevuurd onder Wine?
    Als je in een button OnClick de font size manueel aanpast, werkt het dan ook niet onder Wine?

    Bart
    Last edited by Bart B; 05-Jan-21 at 15:36. Reason: typo

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    BELGIE(Vilvoorde)
    Posts
    668

    Exclamation

    Bart,

    Heb jouw idee uitgewerkt met 2 buttons.
    1 voor alle columns op font.size 12
    1 voor alle columns op font.size 16
    DIT WERKT !!!
    Dit begrijpen, kan ik niet !

    Leo

  8. #8
    zelf zou ik beginnen met die application.processmessages te verwijderen uit de code

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    BELGIE(Vilvoorde)
    Posts
    668

    Thumbs up

    Zal het aanpassen.
    Bedankt.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •