Results 1 to 7 of 7

Thread: Geen verbinding met IdTCPServer in Delphi 10.4

  1. #1

    Geen verbinding met IdTCPServer in Delphi 10.4

    Met het overstappen van Delphi 10.3 naar 10.4 kom ik een probleem tegen met "IdTCPServer" op een Windows PC.
    Het project werkte perfect in 10.3.
    Er is niets gewijzigd in dit project maar nu ik het gecompileerd heb met 10.4 kan ik geen verbinding maken.

    Wat kan het probleem zijn ?

    Code:
    //------------------------------------------------------------------------------
    Const
      GUEST_CLIENT_PORT = 20010;
    
    
    IdTCPServer1.MaxConnections  := 20;
    IdTCPServer1.DefaultPort := 20010;
    IdTCPServer1.Bindings.Add.Port := GUEST_CLIENT_PORT;
    IdTCPServer1.Active   := True;
    
    //------------------------------------------------------------------------------
    
    procedure TForm1.IdTCPServer1Connect(AContext: TIdContext);
    var
        ip          : string;
        port        : Integer;
        peerIP      : string;
        peerPort    : Integer;
    
        nClients    : Integer;
    
        msgToClient : string;
        typeClient  : string;
    
    begin
     ip        := AContext.Binding.IP;
     port      := AContext.Binding.Port;
     peerIP    := AContext.Binding.PeerIP;
     peerPort  := AContext.Binding.PeerPort;
    
     // ... CLIENT CONNECTED:
     case Port of
     GUEST_CLIENT_PORT   : begin
                             // ... GUEST CLIENTS
                             typeClient := 'GUEST';
                           end;
                           // ...
     end;
    
     // ... send the Welcome message to Client connected
     msgToClient := 'Welcome ' + typeClient + ' ' + 'Client :)';
     AContext.Connection.IOHandler.WriteLn( msgToClient );
    
    
     // ... display the number of clients connected
     ShowNumberOfClients();
     Label1.FontColor := TAlphaColorRec.Green; //Groen
    
    end;
    
    //------------------------------------------------------------------------------
    Last edited by MMSoft; 14-Sep-21 at 10:02.

  2. #2
    Heb je een firewall regel ingesteld voor toegang tot je server? In 10.4 zal die in een andere map staan, wellicht, en daarom een nieuwe regel nodig hebben.
    1+1=b

  3. #3
    Misschien dat er al een andere applicatie op dezelfde poort draait?
    Firewall/Antivirus die het molt?
    Krijg je een foutmelding?

  4. #4
    Quote Originally Posted by GolezTrol View Post
    Heb je een firewall regel ingesteld voor toegang tot je server? In 10.4 zal die in een andere map staan, wellicht, en daarom een nieuwe regel nodig hebben.
    Hoe en waar kan ik dit instellen ?

    Quote Originally Posted by luigi View Post
    Misschien dat er al een andere applicatie op dezelfde poort draait?
    Firewall/Antivirus die het molt?
    Krijg je een foutmelding?
    Er wordt geen verbinding gemaakt, en krijg geen fout melding aan deze Server zijde.

    Aanvulling:
    Op de PC staan 2 programma's om bestanden te ontvangen.
    Beide zijn precies hetzelfde, de 1e is gecompileerd met Delphi 10.3, en de
    2e met 10.4.
    Als ik de 1e gebruik, dan kan ik meteen verbinding maken en worden de bestanden netjes ontvangen.
    Als ik de 2e gebruik, dan kan ik geen verbinding maken.

    Dus het lijkt geen probleem te zijn van de virusscanner, en ook niet van een gebruikte poort (er is verder ook geen communicatie met
    een ander apparaat).

    Maar wat kan er dan aan de hand zijn, en hoe zou ik het werkend kunnen krijgen in Delphi 10.4 ?
    Last edited by MMSoft; 14-Sep-21 at 21:47.

  5. #5
    Je zegt dat er geen verbinding gemaakt wordt maar laat vervolgens de IdTCPServer1Connect functie zien. Hij komt daar dan toch helemaal niet? Heeft dan ook vrij weinig zin om die code te laten zien. Beter om de setup code te laten zien.

    Ook eventueel handig om de versie van beide indy's aan te geven. Zijn die hetzelfde?

  6. #6
    De IdTCPServer1Connect functie wordt inderdaad niet uitgevoerd.

    Het enige dat er aan Setup code is, zijn de eerste regels in de code in mijn eerste post, daarmee werkte het in 10.3, zou dat te weinig zijn voor 10.4 ?

    De Indy versie in 10.4 is: 10.6.2.0

    Welke dat was kan ik vermoedelijk niet meer nakijken omdat de Laptop waarmee ik de 1e versie heb gemaakt defect is geraakt.
    Deze is (onder garantie) gerepareerd, maar deze kreeg ik leeg terug. Daar heb ik de nieuwste versie 10.4 op geinstalleerd en loop nu dus tegen dit probleem aan.

  7. #7
    (dubbel post)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •